ME/CVS

Myalgische Encefalomyelitis

ME, voluit myalgische encefalomyelitis, wordt ook wel chronisch vermoeidheidssyndroom genoemd. Wat zich dan weer laat afkorten tot CVS. Een kwelgeest voor zo’n 60.000 Nederlanders, ME/CVS. Een complexe ziekte ook. Gekenmerkt door een fundamentele ontregeling van het centrale zenuwstelstel en het immuunsysteem. Meestal in combinatie met een op celniveau verstoorde energiestofwisseling en afwijkingen aan hart en bloedvaten.

Symptomen en klachten

Vermoeidheid, lichamelijke en geestelijke uitputting, spierpijn, moeite met concentreren, matig of slecht slapen, krachtverlies, hoofd- en gewrichtspijn, duizeligheid, ontstekingen, hartritmestoornissen, verwardheid… Een greep uit de belangrijkste klachten bij ME/CVS.

Met de opmerking daarbij dat, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek (Nivel, 2008) ongeveer tweederde van de ME/CVS-patiënten in ons land ook last heeft van fibromyalgie of van een chronische spijsverteringsziekte.

Hoe dan ook, de ME/CVS-klachten laten zich eigenlijk vangen in één kenmerk: niet vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning is het kernsymptoom van ME!

Meer energie

Juist tegen de achtergrond van dat niet kunnen herstellen van een inspanning, biedt PBM natuurlijk uitkomst. Want als PBM iets doet, dan is het direct ingrijpen in de cellen in uw bloed. Ingrijpen door deze te bestralen met monochromatisch licht op de voor ME/CVS specifieke frequentie. Waardoor dit licht optimaal wordt geabsorbeerd en op celniveau optimaal effect heeft. In de zin van beter kunnen voorzien in de energiebehoefte van uw cellen. Waardoor bijvoorbeeld de zuurstofopname van uw bloed toeneemt. Dat leidt onder meer tot optimalisering van uw immuunsysteem. En daarmee ook van uw zelfherstellend vermogen en uw weerstand. Met als effect: meer en meer energie, minder en minder last van ME/CVS.

laeq-health-gebruik-5

Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators