Wetenschappelijk onderzoek

Vele internationale wetenschappelijke onderzoeken beschreven en onderschreven het positieve effect.

Over wetenschappelijke onderbouwing niet te klagen, PBM. Integendeel, want in maar liefst 85 internationale wetenschappelijke onderzoeken wordt het positieve effect ervan beschreven en onderschreven.

De meest in het oog springende studies zijn die van de specialisten Ying-Ying Huang, Aaron C.H. Chen en Michael R. Hamblin. Zij zijn alledrie verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine van het Massachusetts General Hospital in Boston en het Department of Dermatology van de Harvard Medical School in Boston. De laatste is daarnaast ook nog verbonden aan Harvard-MIT Divison of Health Sciences and Technology in Cambridge, Massachusetts.

laser-therapie-wetenschappelijk-onderzoek-540x304

De kern van Photobiomodulatie door middel van low level laser technologie is dat het ‘energizes living systems’. In de wetenschappelijke literatuur zijn veel effecten zoals biostimulatie, weefselregeneratie, ‘antimicorbial effect’, versterking van het immuunsysteem, ontstekingsremming en pijnstilling zeer uitgebreid gedocumenteerd en onderzocht. Het laserlicht is namelijk in staat om de biologische functies van nagenoeg alle cellen, weefsels en systemen te stimuleren en van vitale energie te voorzien. Het stimuleert je lichaam en daarmee je leven.

Wetenschappelijke referenties Photobiomodulation

Er zijn wereldwijd vele dubbelblind gerandomiseerde wetenschappelijke studies beschikbaar op het gebied van Low Level Laser ofwel photobiomodulation. Om inzicht te krijgen in de werking ervan, hebben we voor de geïnteresseerde lezer de volgende onderzoeken beschikbaar:

Wetenschappelijke onderzoeken voor aandoeningen

Hoewel photobiomodulatie op de Laeq Health manier goed is voor iedereen, hebben we hier een beperkt aantal onderzoeken vermeld gericht op specifieke doelgroepen. Er zijn echter vele studies die de effectieve werking van low level laser technologie / photobiomodulation op vele gebieden bewijzen en rechtvaardigen. Wilt u meer informatie? Vraag dan om ons uitgebreide whitepaper! Bent u een medisch specialist? Dan kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met onze medisch adviseur.

 

 

De basis: Photobiologie / photobiomodulation

Photobiomodulation is de wetenschappelijke term die vaak gebruikt wordt voor de beschrijving van low level lasertherapie. Het houdt in dat coherent, monochromatisch licht van een laser foto-biochemische reacties in de cellen veroorzaakt. Fotonen worden geabsorbeerd door receptoren. Dat zijn lichtgevoelige moleculen – chromoforen binnen de cellen. De chromoforen, endogene porfyrines, mitochondriale en membranale cytochromes, hemoglobine en andere lichtgevoelige moleculen zijn verantwoordelijk voor photobiostimulatie, omdat zij het vermogen hebben om laserstraling te absorberen. Deze laserstraling leidt tot een verhoogde productie van cellulaire biochemische energie; ATP (adenosine-triphosphotase). ATP initieert een normalisering van de celmorfologie, de celfunctie, verhoogt de cellulaire stofwisseling en kent meerdere positieve fysiologische reacties.

Photobiomodulation (ook wel Low level Laser) stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam door middel van bestraling met (rood) laserlicht. Cellen in het lichaam absorberen dit licht en converteren dit in biochemische energie dat onder meer herstel en genezing bespoedigt. Biostimulation is een complex mechanisme waarbij de onderstaande onderwerpen een rol spelen:

Het laserlicht stimuleert de mitochondria (energie producerende delen van de cel) om stoffen aan te maken, om vernieuwing van cellen te versnellen en beschadiging ervan te herstellen. Er is sprake van een interactie tussen het laserlicht en het weefsel; een fotochemische interactie. Dit kan vergeleken worden met fotosynthese waarbij de energie uit zonlicht wordt gehaald. Bij de bestraling met laserlicht van 650 nm met de specifieke divergerende lens van de Laeq Health vindt er een biochemische reactie plaats in onder meer de mitochondria, de celkern en de chromoforen (fotoreceptoren).Daar waar bijvoorbeeld planten energie halen doordat zonlicht geabsorbeerd wordt door het magnesium in de celkern, kan de energietoevoeging in de menselijke cel door middel van photobiomodulatie gestimuleerd worden door laser-‘licht’ toe te voegen aan de cellen.

Mitochondriën zijn de energiecentrales in een cel. Tijdens het omzetten van energie produceren ze afvalproducten, zoals reactive oxygen species (ROS) of ‘vrije radicalen’. Dit ROS of vrije radicalen kan het DNA beschadigen. Mitochondriaal DNA is hierop geen uitzondering en omdat dit mitochondriaal DNA dicht bij de energiesynthese zit, kan het mitochondriaal DNA sterk worden aangetast.  Deze mutaties zijn de bron van mitochondriale ziektes en kunnen van invloed zijn op gebieden met een hoge energiebehoefte zoals hersenen, spieren en het centrale zenuwstelsel. Bijvoorbeeld mensen die leiden aan MS, Parkinson of Alzheimer hebben een veel hogere mate van mitochondriale mutaties dan gezonde mensen en dus kan het functioneren van de mitochondriën van invloed zijn op ziektes. Als het Mitochondriale DNA is beschadigd door ziekte of is aangetast, wordt dit Mitochondriale DNA ontrafeld en kan het niet in de noodzakelijke energiebehoefte voorzien.

Daarnaast verbetert de functie van de mitochondria in de witte bloedcellen door het gebruik van de Laeq Health. Dit zijn de energieleveranciers van de cel. Ook wordt de energie van de laser geabsorbeerd door de rode bloedcel waardoor de rode bloedcel beter kan voorzien in het zuurstoftransport en ook nog eens flexibel blijft tot het eind van zijn levenscyclus. Hierdoor komt er ook voldoende zuurstof en voedingsstoffen in de kleine bloedvaten.

Daarom noemen wij de Laeq Health methode ook wel “bloedverbeteraar”. Bloed is immers de brandstof voor je lichaam. In feite is het daarmee HET vitaliteitsproduct waarmee je ziektes kunt voorkomen, je je beter kunt voelen, medicatie kan verminderen en beter kan presteren.

Veiligheid en bijwerkingen

De US Food and Drug Administration (FDA) heeft medical devices behorend tot‘low level light therapy devices’geklassifieerd als “non-significant risk”. Gebaseerd op meer dan 40 jaren van onderzoek zijn er geen bekende bijwerkingen bekend als gevolg van deze vorm van lichttherapie.
Ook zijn er in alle geaccumuleerde wetenschappelijke onderzoeken in de laastte decennia geen bijwerkingen geconstateerd. Voor de werking van Laeq Health is het wel van belang het protocol te volgen. Dit protocol is gebaseerd op diverse studies om een optimaal resultaat te behalen. Uit de wetenschap is bekend dat een teveel gebruik of een te weinig gebruik geen optimaal effect behaald wordt.

Wel zijn er gewenningseffecten bekend door gebruikers die de methode voor het eerst toepassen. Dat komt met name omdat de werking zeer effectief is en afvoer van afvalstoffen op gang brengt. Sommigen krijgen wanneer zij direct het volledige protocol volgen te maken met tijdelijke hoofdpijn of vermoeidheid. Daarom geven wij altijd het advies de eerste paar weken van gebruik de tijdsduur naar eigen inzicht op te voeren.

Gebruik via de neus?

De specifieke laeq neuslaser clip verbetert de doorbloeding, zuurstoftransport en immuunsysteem. Het bloed stroomt ieder half uur gemiddeld twaalf keer door de neus. Daar zijn de bloedvaten dun en liggen dicht aan de oppervlakte. Dat maakt de neus bij uitstek de plek voor de behandeling. De behandeling is volkomen pijnloos.

 

Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators