Hanneke Leijdekkers, 43 jaar, MS

Ik heb energie, veel minder pijn en überhaupt veel minder MS klachten door de combinatie van therapie/ sporten samen met Laeq! Ik ben niet van plan er ooit mee te stoppen!

Al bijna anderhalf jaar gebruik ik de LAEQ dagelijks. Elke 2 weken neem ik een pauze van 3 dagen. Het bevalt me heel erg goed, het is lang geleden dat ik ondanks mijn MS me zo goed voelde, veel minder pijn, meer energie en ik kan weer lekker fitnessen! Ik ben in anderhalf jaar tijd een heel ander mens geworden en iedereen ziet dat dat mede komt door de LAEQ.

Mijn verhaal:
In januari vorig jaar (2017) voelde ik me nog extreem slecht. De artsen wisten niet wat er aan de hand was. Mijn ontstekingswaarden in het bloed (zowel BSE als CRP) waren behoorlijk, maar niet extreem verhoogd. Ik kon niets meer, ik was helemaal kapot. Ik had geen energie meer om met vriendinnen af te spreken, ik lag de hele dag op de bank en sliep veel. Ik had pijn, had last van spasmen en wat was ik moe, helemaal op. 

Zelfs bij het AMC konden ze er niet achter komen wat mij mankeerde: “Ga maar weer revalideren….”, was de conclusie.  Dat had ik al 2x gedaan in verband met mijn MS. Maar nu was ik daar totaal niet toe in staat. Met veel moeite heb ik toen een stootkuur prednisolon (voor 2 weken) weten af te dwingen bij mijn huisarts. Tegelijk daarmee ben ik begonnen met de Laeq in maart 2017.Consequent elke dag 2x een half uur, 2 weken achter elkaar en dan 3 dagen pauze. Dat voelt goed en even een paar dagen pauze is fijn, want dan ben je even “vrij”.

Ik knapte binnen anderhalve week ontzettend op, door de combinatie van prednisolon en de Laeq en nadat de kuur op was bleef ik de Laeq wel trouw gebruiken.

In april ben ik begonnen met een revalidatie in het ZGT in Almelo en deze keer had ik een hele prettige fysio die mij heel goed begeleidde. We zijn voorzichtig begonnen met wat krachttraining, balans en een beetje cardio. Eind augustus was ik weer zo ver opgeknapt dat ik zelf verder kon met trainen en de revalidatie kon beëindigen. Daarna ben ik naar een sportschool met goede begeleiding gegaan en de oefeningen die ik bij de revalidatie had gekregen doorgezet.  Ik kon dat vervolgens zelfs uitbreiden en ging 2x in de week fitnessen. In het begin was ik de hele dag erna kapot en sliep veel, de pijn in mijn lijf nam behoorlijk toe. Maar ik ging door.

In december voelde ik de energie weer afnemen, maar ik ben door blijven trainen… In maart 2018 heb ik weer een prednisolon-kuur genomen, want ik was nog niet helemaal gevloerd… en ik trainde koste wat het kost gewoon door, dat was eigenlijk nog maar de enige activiteit die ik ondernam.
In die tijd ging ik door met de Laeq en zorgde ervoor dat ik in die 2 weken prednisolon geen pauze nam.

Hanneke Leijdekkers, 43 jaar, MS

Daarna ben ik gelijk weer begonnen met trainen en ik herstelde nog veel sneller dan vorig jaar!

Nu train ik 3x in de week, om de week krijg ik personal training van mijn fantastische coach Rody de Jonge en ik voel me fit! Ik heb energie, veel minder pijn en überhaupt veel minder MS klachten. Sommige klachten zijn helemaal verdwenen. Mijn ontstekingswaarden in het bloed zijn gedaald, mijn kracht is enorm veel beter geworden, mijn balans is weer goed, mijn reactievermogen enorm verbeterd etc. Ik gebruik nauwelijks (zeker niet meer dagelijks) nog pijnstillers.

Om energie te besparen heb ik sinds een jaar of 4 een scootmobiel, maar binnenkort ga ik weer proberen om op mijn E-bike te fietsen! Wauw, wat een ander mens ben ik in vergelijking met anderhalf jaar geleden! Dit had ik nooit verwacht.

Mensen om mij heen zien het ook, ik heb weer een frisse blik in mijn ogen, straal energie uit. Zelfs mijn neuroloog ziet dat. Ik gebruik nu dus ca. 1,5 jaar heel trouw de Laeq en ik ben van plan om er nooit meer mee te stoppen!

Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators