intranasale lichttherapie verbetert diabetische aandoeningen aanzienlijk!

Geplaatst op 2 oktober 2018.

Volgens de Diabetesvereniging (DVN) heeft maar liefst 40% van de diabetes patienten last van Neuropathie, pijn als gevolg van beschadigde zenuwen. En ja, dat wordt veroorzaakt door Diabetes….   Dit kan op verschillende plaatsen in het lichaam gebeuren. Het heet neuropathie en is erg pijnlijk!

Wat is Neuropathie?

Bij diabetes patienten werken (vaak a.g.v. hoge bloedruk)  je bloedvaten minder goed en kunnen je zenuwen beschadigen. De kans op zenuwschade, ook wel neuropathie genoemd, is groot als je diabetes hebt. Maar ook een verstoorde stofwisseling in de cel, versuikering van de zenuwvezels en erfelijke aanleg kunnen de kans op zenuwschade vergroten en  daarmee het krijgen van pijn.  Vooral de vaatjes van de langste zenuwen, de gevoels- en bewegingszenuwen van de benen, zijn vaak de dupe bij mensen met diabetes.

Neuropathie kan overal voorkomen maar begint bij de meeste mensen bij klachten aan hun voeten. Door zenuwschade kun je het gevoel krijgen dat je op ‘watten loopt’ omdat je minder gevoel hebt in je voeten. En dat is gevaarlijk omdat wondjes daardoor te laat of helemaal niet opmerkt worden en vervolgens kunnen ontsteken. Wondjes genezen ook minder snel omdat de doorbloeding van de voet niet helemaal goed is. Zo ontstaat dan een zogenoemde diabetische voet. Een kriebelend gevoel, brandende pijn, het niet meer goed voelen van warme en kou, een gevoel van speldenprikken en elektrische schokken, kunnen ook signalen zijn dat je zenuwen zijn beschadigd. Neem deze klachten nooit voor lief en schakel altijd een arts is. Belangrijk, want mensen die last hebben van ernstige infecties, zweren en wonden en daar niets aan laten doen, raken in het ergste geval zelfs hun tenen kwijt of moeten de voet laten amputeren.

De algemene stelling is dat diabetische neuropathie niet te genezen is. De behandelingen zijn vooral gericht op het zo stabiel mogelijk houden van de bloedsuikerspiegel, want dat remt de klachten. Daarvoor bestaan bloedsuikerverlagende tabletten, insuline-injecties en een insulinepomp. Ook bestaan er tabletten die zenuwpijn iets kunnen afremmen.

Waarom is de Laeq Health zo belangrijk?

Het belangrijkste wapen tegen neuropathie is een stabiele bloedsuikerspiegel. Hoe minder je bloedsuikerspiegel schommelt, hoe minder kans op zenuwschade. Naast een gezonde leefstijl en eetgewoontes zal de laserclip van Laeq je op een natuurlijke manier helpen je bloedsuikerspiegel te verlagen en in in balans te brengen, en zelfs medicatie doen verminderen. Al eerder hebben we u vertelt wat Laeq’s lasermethode doet voor u: Betere doorbloeding, minder medicatie, stabiele en gezondere suikerwaardes, fitter etc.

Maar dit wist u vast nog niet!

Wat u wellicht nog niet wist is dat er minstens 40 wetenschappelijke studies bekend zijn met een zeer positief effect van  intranasale of intravaneuze laserlicht methodes op perifere neuropathie!

Een van deze studies, betrof het toepassen van de low-level laserbehandeling op 120 patiënten die leiden aan diabetische perifere neuropathie. De patiënten werden willekeurig verdeeld in 2 groepen: een groep die behandeld moest worden met de laser en de andere in een controlegroep. De patiënten in beide groepen gingen verder met hun voorgeschreven medicatie.

Na 6 weken behandelen  verbeterde de groep die met lasertherapie gebruikte veel effectiever dan de controlegroep. De nervus ulnaris, peroneuszenuw, MCV motorzenuw en geleiding van de sensorische zenuwgeleiding waren meetbaar sneller. De motorische zenuwen, MCV, SCV sensorische zenuwgeleidingssnelheid keerden terug naar normaalwaardes. Deze bevindingen tonen aan dat intranasale lichttherapie de diabetische aandoeningen aanzienlijk verbetert.

Leest u vooral deze gebruikerservaring maar eens! De Laeq helpt. Voor uw suikerwaardes, maar ook voor meerdere diabates complicaties inclusief neuropatische aandoeningen.

Zie hieronder de uitleg van dvn.nl. Ze zijn alleen vergeten de low level laser techniek als oplossing te geven….

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators