Studies bewijzen het effect van low level laser therapie voor sporters:

“Lichtgevende laserdiodetherapie is nuttig om spierbeschadiging, pijn en atrofie te verminderen, maar ook om spiermassa, herstel en atletische prestaties in revalidatieprogramma’s en sportgeneeskunde te vergroten”.

Geplaatst op 19 augustus 2018.

We weten al lang dat zonlicht onze immuniteit, stemming en hormonen verbetert, en nu weten we dat ons lichaam ook positief reageert op andere delen van het lichtspectrum. Kijk maar op onze “wordt fitter” pagina!.

Zelfs de National Aeronautics and Space Administration (NASA) hebben onderzoek uitgevoerd dat de energie in cellen laat zien en daarom regeneratiebevoegdheid biedt om gebroken weefsels te repareren, wanneer ze worden blootgesteld aan rood licht. Maar ook US Olympische sporters maken gebruik van low level laser om beter te presteren.

Photobiomodulatie of low level laser therapy (LLLT) is een type behandeling die de activiteit in het lichaam stimuleert door bestraling met laserlicht energie aan fotonen. Het is een belangrijk fenomeen gebleken in klinische therapie met een positieve invloed op zuurstof, herstel etc. Sporters die in opbouw zijn voor een prestatie of doel profiteren hier enorm van. Volgens Dr. Franke, Medical advisor van Laeq Health is het rode licht van ongeveer 650 nm ideaal zijn als het dagelijks voor ongeveer 30 minuten wordt toegediend via een kleine klem op de neus, omdat het gebied daar uitermate geschikt is om het bloed te bereiken.

Bijvoorbeeld:
In 2007 werden vier bodybuilders onderworpen aan lasers onder hun huid gedurende ongeveer 20 minuten in elke sessie, gedurende een periode van drie weken. Na deze periode werd opgemerkt dat deadlifts, bench presses en squats uithoudingsvermogen waren verbeterd en gewichten waren verhoogd met 10kg.

Een studie uit 2016 van identieke tweelingen toonde aan dat het individu dat een behandeling met lichttherapie onderging gedurende een periode van 12 weken 80% betere beenpressen en verminderde spierzwakte toonde in vergelijking met de broer of zus, die een placebo-behandeling had.

Laeq Health, goed voor iedereen, maar zeker ook voor sporters!

Gerelateerd nieuwsbericht

De gezondste manier prestaties te bevorderen!

Overige links
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27088469
https://www.evolving-science.com/health/athletes-are-putting-red-light-their-noses-00365

 

 

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators