LADA kan je beheersen door orale medicatie, voeding, beweging maar nog  natuurlijker door het gebruik van de Laeq!

Geplaatst op 8 november 2018.

LADA staat voor “Latent Autoimmune Diabetes of the Adult” en is een langzaam voortschrijdende vorm van een auto-immuunziekte die geleidelijk aan begint. Daardoor lijkt het eerst op diabetes type 2. De oorzaak is een stoornis in de afweer. LADA treedt op omdat uw pancreas langzaamaan stopt met de productie van voldoende insuline, hoogstwaarschijnlijk doordat de insulineproducerende cellen in de pancreas langzaam beschadigt raken door je eigen afweersysteem. (Bron diabetesvereniging). 

Je lichaam heeft insuline nodig. Insuline zorgt ervoor dat glucose (suiker) uit je voeding naar de lichaamscellen gaat. Gebeurt dit niet, dan blijft de glucose in het bloed en krijg je te hoge bloedglucosewaarden. Op de lange termijn veroorzaken langdurig hoge waarden ernstige complicaties.

LADA wordt vaak pas op latere leeftijd ontdekt. Ongeveer 15% van de mensen met de diagnose diabetes type 2 heeft eigenlijk LADA.
LADA kan je in het begin beheersen door orale medicatie, voeding, beweging en natuurlijk door gebruik van de Laeq!  Deze versterkt het imuunsysteem, en zorgt door een verbeterde homeostase ook voor een betere werking van de alvleesklier en eigenlijk je hele lichaam. Hier en Hier lees je daar alles over.

Men gaat er nu nog van uit dat het noodzakelijk is dat deze groep patienten overgaat tot de behandeling met de insulinepen of insulinepomp om de bloedglucosewaarden tussen de 4 en 9 mmol/l te houden.

Echter, theorie en praktijk laten zien dat bij gebruik van de Laeq bij diabetes type 2, orale medicatie al snel verminderd kan worden. Ook laten onderzoeken zien dat een combinatie van low level laser (Laeq) en diabetes type 1 kan leiden tot een reductie van de hoeveelheid insuline die bijgespoten moet worden. Kortom, door gebruik van de Laeq is het risico om tot insuline gebruik over te gaan een stuk kleiner.

Time for Laeq

Ingevoegde infographic plaatsen wij op verzoek van MyTherapy.

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators