Hoe je met Laeq je immuunsysteem sterk kan maken en houden

 

Geplaatst op 31 januari 2020.

Het immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf. Het is ontworpen om het lichaam te verdedigen tegen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen. Dit afweersysteem is ontzettend sterk, maar ook heel complex. En dat moet ook wel, want je lichaam staat constant bloot aan ziektekiemen en andere schadelijke stoffen.

Momenteel is er veel te doen rondom het #coronavirus, een virus waarvoor nog geen vaccin bestaat, maar waar je je dus wel goed tegen kan wapenen. Niet alleen nu, maar eigenlijk ingepast moet worden in je lifestyle. Photobiomodulatie is hiervoor een prachtige methode die enorm in opkomst is en vele positieve effecten heeft.

Barrière

Om je hele lichaam te beschermen tegen indringers werken je bloed, huid, darmen, luchtwegen en lymfestelsel samen. De huid is een belangrijk orgaan binnen de fysieke barrière die ervoor zorgt dat schadelijke stoffen niet in het lichaam terecht komen. Ook de slijmvliezen in de darmen en luchtwegen hebben een beschermende rol. Net als het maagzuur en speeksel of het vocht en enzymen in de ogen. Zij proberen allemaal ziekteverwekkers buiten te sluiten of te doden voordat ze het lichaam infecteren.

De algemene afweer

De algemene afweer, de naam zegt het eigenlijk al, richt zich niet specifiek op één ziekteverwekker, maar op alle lichaamsvreemde stoffen die in je lichaam voorkomen. Verschillende witte bloedcellen *1) spelen binnen deze afweer de hoofdrol. Ze vormen een snelle verdediging, die geen onderscheid maakt tussen de soorten indringers.

Je bloed is de sleutel om je immuunsysteem te boosten

Bloed geeft je het leven. Het stroomt voortdurend door ons lichaam om zuurstof, voedingsstoffen en andere stoffen aan weefsels te leveren en afvalproducten weer af te voeren. Daarnaast zorgt bloed voor de verdediging tegen indringers, stolling van bloed bij verwondingen en regulering van de lichaamstemperatuur. De witte bloedcellen zijn dus essentieel om je te beschermen tegen indringers!

Laserlicht energie van het rode spectrum stimuleert de mitochondria (energie fabriekjes) in de cellen, waaronder die van de witte bloed cellen. Daarmee stimuleren ze direct de cellulaire energie en verbeteren ze het functioneren van de functie van het totale immuunsysteem.

Het is volstrekt logisch dat de Laeq door middel van laserlicht het immuunsysteem versterkt en de kans op ziek worden verkleind wordt (dr. H. Franke Phd).

Specifiek

Het specifieke immuunsysteem is de afweer die je gedurende je leven ontwikkelt. Het systeem richt zich op telkens een bepaalde ziekteverwekker. Daarvoor maakt het gebruik van gespecialiseerde afweercellen*2) uit het bloed. Deze specifieke cellen zorgen ervoor dat wanneer het bekend is met de indringer snel actie onderneemt. Dit is ook het principe achter immunisering en vaccinatie. Contact met een ziekteverwekker is hiervoor wel eerst noodzakelijk.

Veroudering

Je afweersysteem verandert tijdens je leven. Met de leeftijd neemt de effectiviteit van het afweersysteem af. Een ouder lichaam is minder goed in staat om op een nieuwe ziekteverwekker te reageren. Het oudere lichaam produceert ook minder antilichamen als reactie op een antigeen en de antilichamen zijn ook minder goed in staat om zich aan een antigeen te binden. Dit verklaart mogelijk waarom oudere mensen vatbaarder zijn voor infecties als longontsteking en griep.

Boost je immuunsysteem met photobiomodulation ofwel rood licht

Het is dus erg belangrijk om je algemene immuunsysteem, weerstand, sterk te houden of te maken. En dat kan nu met de licht energie therapie van Laeq. Je immuunsysteem wordt op een volledig natuurlijke manier gestimuleerd zodat virussen en ziekmakende bacteriën aanzienlijk minder kans krijgen. Zeker ook wanneer je een hogere leeftijd bereikt is de Laeq een prachtige methode om de kwaliteit van je leven te verhogen.

 

https://laeqhealth.com/nieuws/essentiele-punten-gebruik-laeq-op-rij/

———-

 

*1) De monocyten, een type van die witte bloedcellen ontwikkelen zich tot macrofagen: een soort stofzuigers van het immuunsysteem die bacteriën, lichaamsvreemde cellen en beschadigde en doden cellen opnemen. Verschillende granulocyten (neutrofiele en eosinofiele) kunnen ook stoffen opnemen, maar bevatten daarnaast ook granula (korreltjes in het cytoplasma) die enzymen vrijlaten. En die enzymen helpen bij het doden en verteren van stoffen. Dan heb je nog basofiele granulocyten waarbij de granula histamine bevat – een stof die een rol speelt bij allergischge reacties – en natural-killer-cellen die direct andere cellen kunnen vernietigen.

*2) Lymfocyten zijn de belangrijkste witte bloedcellen die betrokken zijn bij het specifieke immuunsysteem. Op het celmembraan van lymfocyten zitten receptoren die passen op een specifiek eiwit, antigeen, op de buitenkant van een ziekteverwekker. Hierdoor kan een lymfocyt een ziekteverwekker herkennen en bij een ‘ontmoeting’ snel en krachtig reageren. Iedere lymfocyt heeft één soort receptor, als het antigeen van een ziekteverwekker niet past, gebeurt er niets. Lymfocyten kunnen jaren en soms zelfs tientallen jaren leven.

Er zijn B-lymfocyten, T-lymcofyten en natural-killer-cellen. B-cellen worden in het beenmerg gevormd en hebben receptoren om antigenen te binden. Wanneer dit gebeurt, groeit de B-cel uit tot een plasmacel die vervolgens antilichamen produceert. Deze antilichamen beschermen het lichaam door andere immuuncellen te helpen antigenen op te nemen, door toxische stoffen te inactiveren en door bacteriën en virussen rechtstreeks aan te vallen. Elk antilichaam bestaat uit twee delen. Een deel is gespecialiseerd in binding aan een specifiek antigeen. Het andere deel bepaalt de klasse van het antilichaam: IgM, IgG, IgA, IgE of IgD.

De T-cellen worden in de thymus (zwezerik) geproduceerd en leren daar lichaamseigen van lichaamsvreemde stoffen te onderscheiden. Rijpe T-cellen worden gevormd en bewaard in onder andere de milt, het beenmerg en de lymfeklieren. Er zijn verschillende T-lymcofyten: cytotoxische T-cellen (doden lichaamsvreemde of abnormale cellen), T-helpercellen (helpen de B-lymfocyten bij herkenning en productie van antilichamen) en T-supressorcellen (helpen bij het beëindigen van de immuunrespons)

 

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators