Deze inhoud is beschermd met een wachtwoord. Vul hieronder het wachtwoord in om het te bekijken:

Collega's boeken goede resultaten in pijnbestrijding

Geplaatst op 21 februari 2017.

Collega’s boeken goede resultaten in pijnbestrijding
do 23 feb 2017

EIBERGEN – Minder pijn, meer weerstand en een fit gevoel, wie wil dat niet! Twee ondernemers bieden dat alles met hun pijnbestrijdingscentrum en hun thuis te gebruiken laserapparaat.

Ronald Menneken, woonachtig in Eibergen, werkte in verschillende bedrijfstakken voordat hij in de jaren ’90 van de vorige eeuw de overstap maakte naar de medische industrie. Menneken: “Ik introduceerde bij medici onder andere heup- en kniegewrichten en bloedtransfusietechnieken.” Wanneer in 2010 Ronalds vader vanwege hartfalen weinig energie heeft, gaat hij op zoek naar een methode die zijn vader een betere kwaliteit van leven biedt. Menneken komt uit bij de therapeutische lasermethode PhotoBioModulation (PMB), een methode die leidt tot een beter zuurstoftransport via het bloed door het lichaam. Tijdens een hernieuwd contact in 2015 met Mario Stevens vertelt Menneken over de resultaten van de lasertherapie die niet alleen effectief bleek bij zijn vader; hij had ervaren dat de laserapparatuur ook mensen met fybromyalgie kon helpen. Een aandoening waarbij mensen last hebben van tegelijkertijd met name spierpijnen en stijfheid.

Mario Stevens, woonachtig in Haaksbergen, werkte voor KPMG, een accountants- en adviesorganisatie, wanneer hij in 1999 zich vanuit zijn eigen bedrijf verhuurt als registeraccountant en interim manager. Mario: “Mijn vrouw kampte al vijfentwintig jaar met ME/CVS, een sterk ontregeld immuunsysteem met onder andere ernstige vermoeidheid tot gevolg.” Ook Stevens vrouw blijkt baat te hebben bij laserbehandeling. De ondernemers besluiten te gaan samenwerken in een praktijk voor pijnbestrijding. Daarnaast richten zij het bedrijf Laeq Health op om apparatuur te ontwikkelen op het gebied van lasertherapie voor thuisgebruik. Eind 2015 openen zij hun PainControl Centre, dat inmiddels is gehuisvest in Enschede.

In Nederland lijden zo’n 400.000 mensen aan fybromyalgie en zo’n 60.000 mensen aan ME/CVS, ook bekend als chronisch vermoeidheidssyndroom. Kenmerkend voor dit syndroom is het moeilijk kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning. In het centrum voor pijnbestrijding krijgen mensen met bijvoorbeeld rug- en schouderklachten, slijmbeursontsteking een lasertherapie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van specifieke golflengten van laserstralen om beschadigde cellen te activeren. Een behandeling duurt twintig minuten. Afhankelijk van de vermindering van pijn, het terugkeren van de energie wordt de behandeling herhaald. Ook mensen met fibromyalgie of ME/CVS kunnen met hun klachten in het centrum voor pijnbestrijding terecht.

Menneken: “In 2016 hebben wij in samenwerking met de afdeling Creatieve Technologie van de Universiteit Twente een laser ontwikkeld die door mensen thuis kan worden gebruikt, de Laeq Health thuislaser. Dat is een kastje dat met een draad via een neusklem laserstraling aan de gebruiker doorgeeft. Het kastje staat draadloos in verbinding met een speciale applicatie op de mobiele telefoon van de gebruiker. Via die applicatie ontvangt de gebruiker instructies en rapporteert over hoe hij zich voelt. Inmiddels gebruiken zo’n 200 mensen de thuislaser Laeq Health. De behandeling van personen met fybromyalgie en ME/CVS laat goede resultaten zien. Menneken: “Zij hebben minder pijn, voelen zich fitter en vertonen een grotere weerstand.”

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators