ME/CVS?

Niet vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning is de kern.

Geplaatst op 24 januari 2017.

En juist daarom is photobiomodulatie zo geschikt voor gezonder worden met de Laeq Health!

De klachten

Myalgische encefalomyelitis (ME) – in de literatuur ook wel aangeduid als chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) – is een complexe ziekte, waarbij een fundamentele ontregeling van het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem optreedt. Daarnaast is er een verstoring van de energiestofwisseling in de cel en zijn er afwijkingen aan het hart en bloedvatenstelsel. In Nederland leiden zo’n 60.000 mensen aan ME/CVS. Ongeveer twee derde van de patiënten heeft tevens last van een bijkomende aandoening zoals fibromyalgie of een chronische spijsverteringsziekte (Nivel, 2008).

Waarom is photobiomodulatie (PBM) met de Laeq Health de oplossing

De Laeq Health 3.0 is een medical device voor monochromatisch licht (licht van 1 golflengte) dat wordt aangestuurd door een app. Dit monochromatische licht kan worden opgenomen door alle cellen in het bloed. Hierdoor worden deze cellen gestimuleerd om weer optimaal te functioneren. Met name voor de mitochondrion (batterij van de cel) en de ATP-productie is dit van groot belang. Dit resulteert onder meer in een verbeterde doorbloeding, een verbeterd zuurstoftransport, een beter immuunsysteem en het vrijkomen van endorfine. Maar vooral meer energie!

De (PBM) energie verhoogt de doorlaatbaarheid van de celwand waardoor er een betere opname en afgifte van de voedingsstoffen ontstaat. Omgekeerd geldt dit ook voor de opname en afvoer van afvalstoffen. Een PBM-behandeling draagt bij aan een verbeterd zuurstoftransport, een betere verbranding van brandstof en een fitter gevoel. Als er meer zuurstof in het bloed zit, kan de verbranding van de brandstof in de spieren toenemen en treedt er minder snel verzuring en pijn op. De PBM-behandeling stimuleert rode bloedcellen zodanig dat deze het ijzer beter vasthouden. IJzer speelt een belangrijke rol in het transport en de afgifte van zuurstof door het bloed.

Door het vrijkomen van endorfine zal de pijn afnemen en gaat men zich prettiger voelen. Tevens is het ontstekingsremmend en zal er versnelde genezing optreden.

Wetenschappelijk onderzoek

Bovenstaande is uitgebreid onderzocht en bewezen en staat onder meer in diverse wetenschappelijke publicaties/studies. (Dube et al 2003; Stadler et al 2000; Kreisler 2003; Kovacs et al 1974; Enwemeka et al 2004; Genot et al 2005).

Personal coach voor therapietrouw

Het werkt! Maar wel als je therapietrouw bent en daar helpen we je mee! Met de Laeq app heb je je eigen personal coach. Hij helpt je herinneren dat je moet starten, hij stimuleert je, hij houdt je schema bij en hij deelt de vorderingen met je. En net als in de sportschool moet je je energieniveau opbouwen. Daar is regelmaat voor nodig.

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators