Steeds vaker wordt fotobiomodulatie gebruikt als een natuurlijke methode om migraine-aanvallen sterk te verminderen of zelfs te stoppen

 

Geplaatst op 26 juli 2019.

De laeq-methode levert lichtenergie met een laagfrequent laserlicht uit het rode spectrum dat uw lichaam optimaliseert. Gebruik de Laeq 1 tot 2 keer per dag en ervaar zelf hoe uw kwaliteit van leven verbetert.

De ervaringen zijn er ook om:

Saskia Timmers – migraine

Dit is ook een prachtige recensie van een 21-jarige gebruiker van de Laeq Health (neus) thuislaser. In een zeer korte tijd zijn de symptomen als gevolg van migraine weg en binnen 4 maanden is geen zware medicatie meer nodig om het te bestrijden.

Denk je nu dat dit niet mogelijk is? Lees dan het onderstaande onderzoek van een gerenommeerd instituut en sta versteld van de resultaten!

Photobiomodulation
Bron: https://photonictherapyinstitute.com/wp-content/uploads/2019/07/Treatment-Alternatives-for-Migraine1.pdf

De Noord-Amerikaanse Vereniging voor Fotobiomodulatietherapie (PBM), toont aan dat fotobiomodulatie behandelingen met lichttherapie werken, door gebruik te maken van niet-ioniserende lichtbronnen in het zichtbare en infrarode spectrum.

PBM is een niet-thermisch proces waarbij endogene chromoforen betrokken zijn die fotofysische en fotochemische gebeurtenissen veroorzaken. Deze gebeurtenissen tot gunstige therapeutische resultaten, waaronder verlichting van pijn of ontsteking, verbetering van immunomodulatie, evenals de bevordering van wondgenezing en weefselregeneratie. Meer specifiek zendt PBM fotonen van licht uit, die de huid doordringen en endogene lichtreceptoren stimuleren, wat resulteert in een fysiologische reactie.

Lage doses laserlicht die aan het weefsel worden afgegeven, stimuleren bijvoorbeeld de cytochroom C-oxidase (CCO) in de mitochondriën, resulterend in een toename van adenosinetrifosfaat (ATP) en een afgifte van stikstofoxide (NO) en reactieve zuurstofspecies (ROS) ).

De ATP zorgt voor een toename van de beschikbaarheid van energie in de cellen. Wanneer NO wordt vrijgegeven uit CCO en uit bloedvaten, is het resultaat een toename van ATP-productie en vaatverwijding. Wanneer ROS in lage concentraties is, activeert het de transcriptiefactoren, die leiden tot celproliferatie en groei.

 


De auteurs probeerden PBM op drie patiënten (leeftijd 42, 53 en 72) met een geschiedenis van chronische migraine. Elke patiënt had ten minste de afgelopen 10 jaar twee tot vijf migraine-aanvallen per week gehad (zie tabel I). Elk werd met succes behandeld met behulp van een PBM-protocol voor de SPG.

De aanvankelijk gerapporteerde pijnniveaus varieerden van 8 tot 10 op een 10-punts pijnschaal. Alle drie de patiënten voltooiden dagelijkse activiteiten met moeilijkheden als gevolg van frequente en pijnlijke symptomen. Alle patiënten hadden eerder farmacologische behandelingsmethoden geprobeerd met weinig tot geen verlichting, of met extra bijwerkingen van MOH die het dagelijks functioneren belemmerden.
In deze casuspresentatie verminderde het gebruik van PBM-behandeling de frequentie van migraine tot nul afleveringen per week bij patiënten met een voorgeschiedenis van 10 jaar of langer met migraine voor wie medicatie de symptomen niet effectief beheerde. Vanwege een afname van pijn en het optreden van episodes waren alle drie de patiënten in staat hun dagelijkse functie te verbeteren na voltooiing van het geïndividualiseerde PBM-behandelingsregime om de SPG te blokkeren.

Met een groeiende vraag naar niet-farmacologische behandelingen voor migraine, kan fotobiomodulatie een niet-invasieve therapeutische optie zijn voor chronische migraine.

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators