Medisch adviseur Laeq: “En daarom is de Laeq aan te bevelen”

Geplaatst op 29 oktober 2017.

Deze week is er een zeer belangrijk artikel verschenen van de gerenommeerde Professor L. Newton, uitgevoerd onder 35 CVS patiënten en 51 gezonde mensen. Dit onderzoek stelt onomstotelijk vast dat de cellen van deze patiëntengroep niet in staat zijn om voldoende energie te produceren. Mensen die het hebben wisten dit al uit ervaring. Ze willen wel, maar kunnen niet voldoende energie produceren.

Newton en haar team isoleerden perifere mononucleaire bloedcellen van 35 CVS-patiënten en 51 gezonde ‘proefkonijnen’ en bestudeerden door het toevoegen van remmers/stimulantia de energieproductie. Door middel van bloedonderzoek zijn twee experimenten uitgevoerd. Lees hier het volledige onderzoek!

De uitkomsten van haar onderzoek zijn belangrijk:

 • De mitochondriale werking van de cellen bij CVS patiënten verschilt ten opzichte van de controlegroep, door de beperkte werking van de mitochondria
 • Wanneer de cellen fysiologische stress ervaren zijn ze minder in staat om cellulaire energie eisen te vervullen.
 • Er is sprake van metabolische verschillen ten opzichte van de controlegroep die het onvermogen benadrukt van CVS patiënten om aan de cellulaire energetische eisen te vervullen. Zowel onder basale condities maar ook wanneer mitochondriën gestrest worden tijdens perioden met hoge metabolische vraag.

Zoals Laeq Health al eerder schreef: ME/CVS-klachten laten zich eigenlijk vangen in één kenmerk: “Niet vermoeidheid, maar het niet kunnen herstellen van de uitputting na een inspanning is het kernsymptoom”. En dat kan dus ook moeilijk als de cellen niet voldoende energie produceren zoals het onderzoek ook aantoont.

Gelukkig is er een oplossing. De Laeq Health thuislaser heeft namelijk een aantal belangrijke kenmerken waarom het je zo goed helpt en meer energie en herstelcapaciteit oplevert:

 • Oplading van de mitochondria (batterijen van de cel)
 • Verhoging van het zuurstoftransport
 • Verbetering van de totale bloedcirculatie
 • Verhoging van de endorfineproductie
 • Optimalisering van het serotonine gehalte in bloed en hersenen
 • Verhoging van de weerstand / immuunsysteem
 • Snellere genezing door stimulering van de DNA-replicatie en celdeling
 • Stimulering van de activiteit van zenuwcellen
 • Stimulering van de orgaanfunctie
 • Verbetering van de doorlaatbaarheid van de celmembranen voor een betere aan- en doorvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen
 • Vermindering van ontstekingen
 • Vermindering van pijn en spierkrampen

Uit wetenschappelijk onderzoek (Nivel, 2008) blijkt dat ongeveer tweederde van de ME/CVS-patiënten ook last heeft van fibromyalgie of van een chronische spijsverteringsziekte. Al eerder publiceerde Laeq een bericht van Professor J.L. Newton inzake de rol van verzuring bij fibromyalgie patiënten. Ook voor deze groep geldt dat een betere zuurstofopname, het opladen van de mitochondria en alles wat de Laeq Health 3.0 doet zo belangrijk is om herstel in gang te zetten.

Wederom blijkt maar weer hoe goed de Laeq methode aansluit bij gewenste verbeteringen als je leidt aan fibromyalgie of ME/CVS.

  

Dr. H. Franke.

Note”

Julia L. Newton is a Clinical Professor of Ageing and Medicine at the University of Newcastle in the United Kingdom. She has published a number of ME/CFS studies focusing on autonomic nervous system[1] dysfunction and the role of inflammation in fatigue. She is a member of the UK CFS/ME Collaborative and is the Joint Medical Adviser of the charity Action for ME.

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators