Wederom laat nieuw wetenschappelijk onderzoek zien waarom low level laser therapie met de Laeq Health 3.0 zo effectief werkt

Geplaatst op 13 maart 2017.

Inefficiënte energievoorziening
Een Noorse onderzoeksgroep onder leiding van Oystein Fluge publiceerde in maart 2017 in het tijdschrift New Scientist, dat het erop lijkt dat lichaamscellen bij het chronische vermoeidheidssyndroom overschakelen op een inefficiënte energievoorziening. Onderzoek van verschillende vakgroepen wekt nu de indruk dat de suikerverbranding, het proces dat lichaamscellen van energie voorziet, niet goed verloopt bij patiënten met ME. “Het lijkt erop dat mensen met ME/CVS niet langer, zoals gebruikelijk, hun energie halen uit suiker, maar overschakelen op de minder efficiënte verbranding van aminozuren en vetten.” Bij die alternatieve verbranding komt melkzuur vrij, wat pijn veroorzaakt als de stof zich ophoopt in de spieren. “Die afwijkende suikerverbranding kan zowel de vermoeidheidsklachten verklaren, als het feit dat matige lichamelijke inspanning al uitputtend is en pijnlijke spieren kan opleveren.” Het enzym pyruvaat dehydrogenase (PDH) speelt een belangrijke rol in dit verhaal: het eiwit transporteert koolhydraten en suikers vanuit het cytoplasma de mitochondria in. Mitochondria zijn de energiefabriekjes van de cel en de plaats waar de suikerverbranding plaatsheeft. “Bij ME-patiënten, zowel mannen als vrouwen, blijken enzymen die de werking van PDH onderdrukken, verhoogd.” Die remming zorgt er mogelijk voor dat de patiënten suikers niet goed kunnen inzetten voor hun energievoorziening. Met andere woorden, de ATP productie in de cel stagneert.

Wat gebeurt er met de mitochondria als men deze cel bestraalt met de Laeq Health 3.0? Door de cel te bestralen met de Laeq Health 3.0 wordt de energie van de laser geabsorbeerd door de chromoforen op de mitochondria (net als fotosynthese in planten), waardoor het de vorming van ATP weer op gang brengt. Hierdoor rehabiliteert het mitochondriale DNA naar zijn normale circulaire en functionele vorm en kan weer in de energie behoefte van de cel worden voorzien.

Disfunctioneel immuunsysteem
CVS wetenschappers onder leiding van Professor Don Staines van de Griffith University van Queensland hebben het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) gekoppeld aan een disfunctioneel immuunsysteem en bewijzen daarmee eens te meer dat CVS een lichamelijke in plaats psychische aandoening is. De onderzoekers van het Griffith University’s National centrum voor Neuroimmunologie en Nieuwe ziekten (NCNED) doen hun relaas in de Huffington Post Australië (februari 2017). De doorbraak kwam tot stand door de ontdekking van afwijkingen in de immuuncelreceptoren.

En dat is precies wat de Laeq Health 3.0 doet! Het optimaliseert het immuunsysteem en draagt aldus positief bij aan herstel.

Wilt u meer informatie? Vraag dan ons whitepaper op via info@laeqhealth.com

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators