Mitochondria, je energiecentrales, zitten niet alleen in je cellen! Lees hier waarom je via je neus je hele systeem verbetert!

Geplaatst op 26 april 2020.

 

Samenvatting

Nieuw onderzoek heeft vastgesteld dat de aanwezigheid van vrij zwevende mitochondriën in het bloed een betrouwbare verklaring is voor het systemische effect van PBM wanneer het bloed wordt bestraald met rood en NIR-licht. De intranasale toepassing van Laeq op het bloed leidt daarom tot meerdere positieve effecten tegelijkertijd.

Nieuwe studies verklaren waarom het gebruik van de Laeq leidt tot ‘full-body effects’

Klanten en geïnteresseerden vragen ons vaak hoe het licht van een Laeq intranasale laser via de neus het hele lichaam positief kan beïnvloeden. Degene die de Laeq (rood laserlicht) intranasale laserclips gebruiken, herkennen en meldden ook vaak een positief effect op het hele lichaam. Kijk maar eens bij de ervaringen op de website. Veel gebruikers ervaren positieve veranderingen in meerdere delen van hun lichaam, die worden toegeschreven aan de intranasale lichtbehandeling. Neem bijvoorbeeld diabetes patiënten die fitter worden, minder medicatie nodig hebben, minder pijn hebben, beter slapen maar ook verbetering kennen van neuropatische klachten. Sporters die minder spierpijn hebben en sneller herstellen en daarnaast ook beter slapen. Enzovoorts.

In overeenstemming met de literatuur over PBM-onderzoek nemen wij dit effect consequent waar bij de ervaringen met intranasale fotobiomodulatie (PBM). Daarbij worden verschillende termen gebruikt om dit effect uit te drukken. Een van de termen, “abscopale effecten”, wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de kankertherapie. Zo hebben medicijnen tegen kanker die op het ene deel van het lichaam worden toegepast, effect op andere, afgelegen delen van het lichaam.

PBM

Traditionele verklaringen beginnen meestal met het fundamentele mechanisme, dat wil zeggen de werking van de mitochondriën. Met uitzondering van de rode bloedcellen worden mitochondriën in alle cellen van het menselijk lichaam gevonden. Zij zijn de batterijen van die cellen die met PBM worden opgeladen. Mitochondriën nemen voedingsstoffen op uit ons voedsel en produceren in een reeks biochemische reacties energierijke moleculen. Bijgevolg worden deze moleculen gebruikt om alle processen in ons lichaam te voeden.

Wat van groot belang is voor PBM, en grotendeels onopgemerkt is in de conventionele biologie, is het vermogen van de mitochondriën om infrarood (NIR) van de juiste frequente te absorberen om het lichaam en de hersenfuncties te verbeteren. Echter, om PBM in werking te laten treden, moet het licht in de rode en NIR-spectra de mitochondriën bereiken. Wanneer dat gebeurt, zetten ze de gen-activerende eiwitten aan en laten ze nitric oxide vrij om de bloedvatwanden te ontspannen, wat ook de bloedcirculatie verbetert.

Wat is onderzocht?

Mitochondriën zijn algemeen erkend als ingebed in eukaryote cellen, die het meest voorkomende type van menselijke cellen zijn. Dat blijkt nu niet waar te zijn. Franse wetenschappers hebben onlangs aangetoond dat talrijke vrij zwevende mitochondriën in de bloedsomloop aanwezig zijn. Ze zijn dus niet allemaal ingebed in onze cellen. Dit betekent ook dat we dus therapeutische licht kunnen leveren aan mitochondriën door simpelweg het bloed te beschijnen. In de cellen, en in het hele fysieke systeem.

Systemische PBM

Bovendien worden deze vrij zwevende mitochondriën beschouwd als “respiratoir-com- petent” of klaar voor activering via PBM. Belangrijk is dat het effect van PBM zich via de bloedsomloop door het hele lichaam kan verspreiden. Hierdoor wordt het effect systemisch. Dit betekent dat het de regio’s kan bereiken die ver verwijderd zijn van het punt van bestraling en dat het een systemisch effect heeft op het hele lichaam.

Een Canadese studie heeft aangetoond dat bloedplaatjes deze mitochondriën vrijgeven aan verschillende delen van het lichaam. Bloedplaatjes, die verantwoordelijk zijn voor de bloedstolling, zijn mitochondriale cellen die in het bloed aanwezig zijn. De mitochondriën van deze cellen kunnen op dezelfde manier worden geactiveerd als in andere eukaryote cellen wanneer ze worden blootgesteld aan rood of NIR-licht. De resulterende respiratoire-competente, energieproducerende mitochondriën kunnen vrijkomen en zijn toe te schrijven aan talrijke vrij zwevende of extracellulaire mitochondriën in het bloedsysteem.

Laeq

De Laeq Health, met de zichtbare rood -licht-laserclips, bestraalt het bloed en wat leidt tot het systemische effect. De aanwezigheid en de activiteit van vrij zwevende mitochondriën verklaart waarom we de systemische effecten van PBM zien bij gebruik van de Laeq intranasale devices.

Hartelijke groet,

Team Laeq

 

Reference:

https://www.technologynetworks.com/genomics/news/a-new-component-of-blood-is-revealed-329756

Canadees onderzoek: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4260364/

https://www.google.com/amp/s/www.the-scientist.com/news-opinion/researchers-find-cell-free-mitochondria-floating-in-human-blood–67071/amp

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators