“Red-Light is essential. You just get better”

Geplaatst op 11 augustus 2020.

Je hebt het waarschijnlijk al wel gezien, sporters die ‘red light’ therapie toepassen zoals de Laeq laserclip, om beter te ‘performen’. In sportscholen, bij sportclubs of bij fysiotherapeuten. Redlicht therapy, hoe werkt dat nu?

PBM / Red laser light, hoe werkt dat?

Rood licht therapie is een vorm van Photobiomodulation (PBM), waarbij de Laeq Health laserclip via je bloed zorgt voor o.a. meer beschikbare energie voor uw hele lichaam. Systemische photobiomodulatie noemen we dat. Waarom gebruiken steeds meer atleten dat? Omdat ze helpen met letselpreventie en verhoogde atletische prestaties. En tegenwoordig ook omdat het je immuunsysteem boost en de metabolistische werking van je lichaam stimuleert. 

Simpel gezegd, je gebruikt de Laeq laserclip 1 tot 2 keer per dag via je neus. Met de aansturing via de Laeq app stuur je de sessies aan en hou je je scores bij. Via je neus omdat je via daar alle bloedcellen raakt met het rode laserlicht. Daar voel je niets van, het is ‘cold laser’. Volkomen veilig en volgens een volledig natuurlijk principe, lichtenergie met de specifieke frequentie die het lichaam stimuleert. Check vooral ook deze pagina.

Het geheim?

Laeq stimuleert de mitochondria, de energiefabriekjes in iedere cel, waardoor er meer energie aangemaakt wordt. Het mooie is dat hoe meer je sport, hoe meer mitochondria in je lichaam ontstaan. En deze energiefabriekjes laadt je op een volledig natuurlijke manier ook nog eens op tot maximum power. Dat wil jij toch ook? Niet door meer rode bloedcellen te creëren zoals bij doping, maar door de aanwezige rode bloedcellen te optimaliseren. Daarnaast verzuur je minder, wordt de doorbloeding beter, is er een positief zuurstof effect in het lichaam en zorg je ervoor dat voedingstoffen in alle cellen beter opgenomen worden. Wie wil dat niet?

Wat is Laser-lichttherapie?

Laser-Lichttherapie, is een vorm van fotobiomodulatie-therapie (PBM) Het Laeq device straalt licht uit op een specifieke golflengte die o.a. gemakkelijk wordt geabsorbeerd door cytochrome c, een eiwit dat deel uitmaakt van de mitochondriën van een cel. Doordat deze lichtenergie wordt geabsorebeerd wordt de cellulaire energie verhoogt en worden de productie van ATP energie in de mitochondrien verhoogd geproduceerd. Dit helpt om meer energie te kunnen verbranden, maar ook om (spier)pijn, zwelling, en stijfheid in spieren en gewrichten te verminderen en sneller te herstellen voor de volgende sportieve uitdaging.

Waarom Lichttherapie voor sportprestaties?

PBM helpt bij het verbeteren van atletische prestaties door het verminderen van spiervermoeidheid en het verhogen van uithoudingsvermogen, alsmede bij het voorkomen of sneller herstellen van verzuringen of blessures.

Dat zijn de voornaamste reden waarom atleten en sportteams zijn begonnen met het gebruik van PBM en het steeds vaker als onderdeel van hun reguliere trainingprogramma gebruiken. Zowel in de opbouwfase naar een prestatie, als daarna om sneller te herstellen. En dat volledig risicoloos. Klinisch bewijs toont aan dat Photobiomodulation op de Laeq manier een veilige en effectieve behandeling is zonder nadelige effecten. Dat is bij veel andere stimulerende methodes wel anders…

In het kort kan je zeggen dat Lichttherapie de productie van ATP verhoogt en atleten meer energievoorziening geeft om te presteren. Het speelt een essentiele rol bij ‘spiervermoeidheid’, wat iedere sporter tegen komt. Spiervermoeidheid is het punt waarop het lichaam het vermogen verliest om kracht te genereren door energietekort in de spierenvezels.

Daarnaast spelen metabolieten een belangrijke rol. Dit zijn afvalproducten die het gevolg zijn van spiercontractie, en ze omvatten stoffen zoals kalium, melkzuur en oxidatieve stress. Deze metabolieten veroorzaken dat brandende gevoel in de spieren tijdens het sporten en dragen bij aan spiervermoeidheid. Lichttherapie vermindert de opbouw van melkzuur omdat het de activiteit van het enzym dat de productie veroorzaakt, LDH, die verantwoordelijk is voor het verminderen van pyruvaat in lactaat remt.

Energie

Zoals we al eerder vermeldden, heeft lichttherapie een fotochemisch effect op de mitochondriën, die verantwoordelijk zijn voor de productie van het ATP Energie. Lichttherapie verhoogt de productie van ATP en geeft atleten meer energievoorziening om verder te gaan.

Wanneer kunt u lichtterapie van Laeq gebruiken? Voor of na het sporten?

De Laeq gebruik je conform de onderliggende wetenschap maximaal 2 keer per dag. Het mooie is dat je het dus voor een training kan doen om je doorbloeding te optimaliseren, je zuurstof gehalte te optimaliseren en ATP energie te optimaliseren. Vervolgens kan je later op de dag je 2e sessie doen om verzuring tegen te gaan en sneller te herstellen.

Wil jij ook beter presteren en je beter voelen? Iedere dag meer? Maak dan gebruik van de zomer aanbieding van Laeq met kortingscode ‘zomer’ en ervaar het zelf! Jij wilt toch ook makkelijker te top bereiken?

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators