Waarom de Laeq Health 3.0 zo effectief is bij migraine en fibromyalgie

Geplaatst op 28 februari 2017.

De laser van Laeq Health wordt gebruikt via de neus en optimaliseert uw bloedwaardes, verbetert de bloedcirculatie, verhoogt het zuurstoftransport, verhoogt de weerstand, zorgt voor endorfineproductie, stimuleert de activiteiten van de zenuwcellen en de orgaanfunctie, zorgt voor betere afvoer van afvalstoffen en vermindert ontstekingen en pijn.

En?
Het gebruik van de Laeq Health optimaliseert de serotonine waarden op een natuurlijke manier zonder toevoeging van medicatie. En juist een tekort aan serotonine is een van de veroorzakers van migraine en speelt ook een belangrijke rol bij fibromyalgie en de slaap.

De Laeq Health 3.0 helpt bij de genoemde klachten. Het is wetenschappelijk (1) aangetoond dat photobiomodulation de aanmaak van serotonine naar de optimale waarden in de hersenen brengt!

Serotonine en migraine

Migraine wordt door de wetenschap (2) ook wel de naam ‘laag serotonine syndroom’ gegeven. Een te laag niveau of onevenwichtigheid in het serotonine niveau is een van de grootste veroorzakers van migraine. Door een tekort aan serotonine vernauwen de bloedvaten in de hersenen. Bij een vernauwing in de bloedvaten vermindert de doorbloeding in de hersenen, hierdoor krijgen hersencellen te weinig zuurstof. Daarnaast wordt ook de pijndrempel verlaagd door een te laag serotonine gehalte.

Serotonine en fibromyalgie

Op onze website kunt u lezen wat de oorzaak van Fibromyalgie is. Professor Frank L. Rice, neurowetenschapper aan de Universiteit van New York toonde aan dat fibromyalgie terug te leiden is naar een verstoorde bloedstroom. (5)

In ons  whitepaper (dat u kunt opvragen via info@laeqhealth.com) schreven wij ook dat er een interessant artikel (3) beschikbaar is, waarin verondersteld wordt dat zowel bij fibromyalgie als ME/CVS de pH-waarden (verzuring) een grote rol spelen. Het Newton-team ontdekte dat een verhoogde pH in de spieren samengaat met een verminderde doorbloeding in de hersenen als gevolg van een aanhoudende vernauwing (vasoconstrictie) in de bloedvaten van de hersenen.

Patiënten met fibromyalgie hebben volgens wetenschappers een laag serotonineniveau. Wetenschappelijke onderzoeken (4) hebben de gunstige invloed van serotonine, ook wel 5-ht genoemd, op de symptomen van fibromyalgie laten zien. Zowel de pijn, als de ochtendstijfheid, de onrust en vermoeidheid namen af. Een tekort aan serotonine verlaagt de pijndrempel en wordt daarom ook wel als een van de gangbare verklaringen genoemd voor de pijnsensatie bij ziektes zoals fibromyalgie.

Niet zo verwonderlijk dus dat het gebruik van de Laeq Health zulke goede resultaten geeft bij fibromyalgie klachten.

Meer over Serotonine (5-HT)

Serotonine is een neurotransmitter. Neurotransmitters zijn chemische stoffen in de hersenen die de zenuwprikkels van cel tot cel doorgeven (communicatie) en informatie naar de bloedvaten stuurt. Serotonine is een zogenaamde monoamine neurotransmitter. 5-hydroxytryptamine (5-HT) is de scheikundige benaming van deze neurotransmitter. Andere bekende neurotransmitters zijn adrenaline, dopamine en endorfine.
Serotonine speelt een belangrijke rol in de hersenchemie. Stemming, slaap, gedrag, pijntransmissie en fysieke gesteldheid zijn er van afhankelijk; een tekort leidt o.a. tot vernauwing van bloedvaten maar er is ook een kans op depressiviteit. Wanneer het serotoninegehalte optimaal is, leidt dit tot een betere productie van endorfine.

Melatonine, dat onder invloed van duisternis uit serotonine wordt aangemaakt, is een belangrijke regulator van de slaap-waakcyclus. Uit onderzoek blijkt dat een goed serotonine niveau de slaap bevordert via verbeterde melatoninesynthese.
Niet zo gek dus dat veel van onze gebruikers ons al snel vertellen dat ze beter slapen :-).

De laeq Health 3.0 werkt zeer effectief bij migraine en fibromyalgie.

Hartelijke groet,

Team Laeq

 

Index:

  • Light therapy modulates serotonin levels and blood flow in women with headache. A preliminary study; Miriam Tomaz de Magalhães,1 Silvia Cristina Núñez,2 Ilka Tiemy Kato,3 and Martha Simões Ribeirocorresponding author1, Exp Biol Med (Maywood). 2016 Jan; 241(1): 40–45, Published online 2015 Jul 22. doi: 1177/1535370215596383 PMCID: PMC4935433
  • Ferrari MD, Frölich M, Odink J, Tapparelli C,Portielje JEA, Bruyn GW. Methionine-enkephalin and serotonin in migraine andtension headache. In: Clifford Rose F, ed. Migraine clinical and researchadvances. 6th International Migraine Symposium, London 1986. London: Karger.
  • “Newton Study Suggests Muscle Problems Whack the Brain in Chronic Fatique Syndrom”. Cort Johnson, Health Rising, 6 November 2013.
  • Birdsall tc. 5-hydroxytryptophan: a clinically-effective serotonin precursor. altern Med Rev. 1998;3(4):271-80 , Juhl Jh. Fibromyalgia and the serotonin pathway. altern Med Rev. 1998;3(5):367-75, 5-hydroxytryptophan. altern Med Rev. 1998;3(3):224-6, Davis JM, alderson NL, Welsh RS. Serotonin and central nervous system fatigue: nutritional considerations. am J clin Nutr. 2000;72(2 Suppl):573S-8S.
  • Pain Med, 2013 Junl(14(6):895-915. Doi:10.1111/pme.12139. Epub 2013 May 20, Excessive peptidergic sensory innervation of cutaneaous arteriale-venule shunts (AVS) in the palmar glabrous skin of fibromyalgia patients: implications for widespread deep tissue pain and fatique. Albrecht PJ, Hou Q, Argoff CE, Storey JR, Wymer JP, Rice FL.).

 

 

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators