Ook bij vaccinatie biedt het belangrijke voordelen voor u!

Geplaatst op 9 april 2021.

Al eerder schreven wij zeer interessante artikelen (hier en hier) over het belang van de Laeq’s laserclip (photobiomodulatie / PBM) om ziek worden van het Corona virus te voorkomen of er sneller van te herstellen. En dat op een bewezen en volledig natuurlijke manier. 

Van Laeq’s PBM methode is wetenschappelijk aangetoond dat het de algemene gezondheid en veerkracht van cellen en weefsels verbetert. Het effect van PBM op de verbetering van het mitochondriaal metabolisme, productie van ATP-energie en de directe versterking van het immuunsysteem zijn o.a. de essenties van onze innovatieve methode. 

Ouderen, maar ook personen met comorbiditeiten (2 of meer aandoeningen) zijn extra kwetsbaar voor het virus. Hierbij kun je denken aan metabole ziektes, diabetes etcetera. Maar ook overgewicht en een slecht immuunsysteem spelen een belangrijke rol.

Een nieuw wetenschappelijk artikel bewijzen het gunstige effect in de volgende gevallen:

 • Besmette personen
  Personen die met het virus besmet zijn en op de intensive care worden opgenomen, hebben baat bij PBM-therapie doordat de bloed oxygenatie verbeterd wordt (meer zuurstof beschikbaar). PBM helpt ook om het immuunsysteem in balans te brengen en de hyperactiviteit van het immuunsysteem te verminderen om de progressie naar een #cytokinestorm te weerstaan. Dezelfde mechanismen helpen kwetsbare personen die met het virus zijn geïnfecteerd om verergering van de symptomen te voorkomen die anders tot een ziekenhuisopname zou leiden.
 • Herstel na Covid infectie
  Het belangrijkste klinische voordeel van PBM-therapie bij COVID-19 ligt bij patiënten die chronisch symptomatisch blijven in de herstelperiode. Hieronder zijn veel ouderen, mensen met meerdere ziektes en mensen met problemen met het immuunsysteem. Deze groepen zijn bijzonder vatbaar voor ernstige infecties met een langdurig herstel als gevolg. Het is zeer aannemelijk dat PBM-therapie de cellulaire energie plus de algemene gezondheidsstatus, de long-immuunfunctie, de darmmicrobioom/immuunstatus en de hersenfunctie verbetert. Daarnaast wordt de spiervermoeidheid vermindert. Op korte termijn zou PBM-therapie het herstel van COVID-19 verbeteren.
 • Mensen die door Lockdown maatregelen niet regelmatig meer bewegen
  Personen die nadelige gevolgen hebben ondervonden van de “lockdown” en sociale isolatiestrategieën, in die zin dat zij niet in staat zijn geweest regelmatig te sporten en/of hun normale revalidatiesessie bij te wonen, zullen ook veel baat hebben bij PBM-therapie door dezelfde mechanismes als hierboven en op onze site is beschreven.
 • Voor iedereen: als aanvulling op de Covid vaccinatie
  Daarnaast wordt PBM gezien als een belangrijke aanvulling waneer u besluit toch te vaccineren. Ouderen en mensen met comorbiditeit zijn namelijk het meest vatbaar voor non- of onder-respons op vaccins, en dit de groep de overheid als eerste gevaccineerd wil hebben. Aangetoond is dat bij gebruik van low level laser na vaccinatie de immuunrespons  significant verhoogt wordt, zonder de Immunoglobuline-E te verhogen. Dit geeft een verhoogde bescherming.

PBM fungeert als een niet-invasieve, risicoloze en gemakkelijk inzetbare aanvullende therapie, voor risicopopulaties maar feitelijk voor iedereen die een gezonde leefstijl er op na houdt. 

Dus mocht u besluiten te vaccineren tegen Covid, vergeet dan niet dat uw lichaam reacties kan geven (over / onder respons). Gebruik van de Laeq’s laser methode geeft een nog hogere bescherming en herstel.

Conclusies van de wetenschap:

COVID-19 is niet alleen een grote uitdaging bij mensen met (chronische) ziektes die hun immuun- en ontstekingsstatus beïnvloeden, maar is ook bijzonder agressief bij ouderen, die problemen hebben van een verouderende immuunrespons, verhoogde mate van ontstekingen, verhoogde mitochondriale disfunctie en afnemende microbiële diversiteit in hun darm-microbioom. PBM therapie is een veilige, niet-invasieve, bijwerking vrije en gemakkelijk inzetbare aanvullende behandeling die ook preventief werkt. Geschikt voor iedereen en in het bijzonder geschikt voor de meest risicovolle bevolkingsgroepen. U kunt het hele artikel hier lezen.

Dus wij adviseren de Laeq! Of u nu vaccineert of niet, voor een gezond leven kiest u voor laeq’s laserclip.

Team Laeq

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators