Laeq Health laserclip zorgt voor photobiomodulatie (PBM). PBM reduceert de cytokinestorm, helpt bij longontsteking, zorgt voor meer zuurstof, een beter doorbloeding en een sterker immuunsysteem.

Geplaatst op 7 januari 2021.

Longontsteking is een belangrijk kenmerk van de ziekte die ontstaan als gevolg van Covid. Longoedeemen het vrijkomen van opruiende cytokinen zijn de pathologische tekenen van deze ziekte. De ontstekingsremmende werking van de Photobiomodulation (PBM) is in veel eerdere studies bevestigd. Wetenschappers deden daarom een evaluatie op recente wetenschappelijke artikelen over PBM om het directe effect van PBM op de acute longontsteking te evalueren en ook om te beoordelen of de regeneratie van de beschadigde weefsels werd versneld. De indirecte positieve effecten van PBM op de modulatie van het immuunsysteem, het verbeteren van de bloedstroom en de zuurstofvoorziening in andere weefsels werden ook in overweging genomen.

Zeventien wetenschappelijke onderzoeken werden gereviewd. Deze artikelen tonen aan dat PBM het longoedeem, de instroom  en het ontstaan van pro-inflammatoire cytokines en interleukine, reactieve zuurstofsoort (ROS) en meer konden verminderen.

“Onze bevindingen toonden aan dat het PBM kan helpen bij het verminderen van de longontsteking en het bevorderen van de regeneratie van het beschadigde weefsel. PBM kan de oxygenatie indirect verhogen om de aangetaste organen te rehabiliteren. Daarom worden de infraroodlasers of lichtdioden (LED’s) in dit verband aanbevolen.

Voor het volledige artikel klik op onderstaand plaatje:

 

Terug naar overzicht

Praat mee over Laeq

#Pijn verminderen #Laeq Health

Blijf op de hoogte van Laeq

Ontvang als eerste updates, tips en adviezen


Elke dag beter

Voor minder dan € 1,- per dag

Bestellen

Bestel Laeq
Leading Innovators